Raadsvragen BBA over bezorging Amstelveens Nieuwsblad

AMSTELVEEN – Burgerbelangen Amstelveen (BBA) heeft het Amstelveense college vragen gesteld over de bezorging van het Amstelveens Nieuwsblad. De partij zette aan het einde van de vorige raadsperiode al vraagtekens bij de bezorging nadat zij vele klachten van burgers had gekregen.

” Het Amstelveens Nieuwsblad is voor gemeente Amstelveen een van de belangrijkste (analoge) informatiekanalen naar de burger, getuige de vele pagina`s die de gemeente wekelijks inkoopt. Burgerbelangen Amstelveen heeft gemerkt dat die informatie een groot deel van de bewoners fysiek nooit bereikt. Dit beperkt de informatievoorziening, niet alleen voor de gemeente, maar ook voor adverteerders,” schrijft BBA-lid Ewa Petiet in een brief aan wethouder Media Rob Ellermeijer.

Volgens BBA zijn er al jaren klachten over de verspreiding van het Amstelveens Nieuwsblad. Daarom hield de partij ook  inventarisatie over de bezorging. “De conclusie was dat het blad in delen van wijken, buurten en straten nooit, niet of op zijn best onregelmatig werd bezorgd.”

BBA wil nu graag weten of er ook prestatieafspraken tussen gemeente en Nieuwsblad zijn. De gemeente Amstelveen is immers de grootste adverteerder in het huis-aan-huisblad. De partij wil daarnaast graag weten hoeveel geld er op jaarbasis naar de enige lokale krant gaat.

De raadsvragen van BBA.