Amstelveense verdachte van moord op Pauline Mol voor de rechter

Een 35-jarige Amstelveense man staat vandaag voor de rechter vanwege de moord op de Zaanse Pauline Mol. Zij werd 26 maart 2017 op 53-jarige leeftijd dood in haar woning in Zaandam aangetroffen.

Mol bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. De aanleiding voor de moord was volstrekt onduidelijk. De vrouw had geen conflicten, ze was niet vermogend en er waren geen braaksporen gevonden. Uiteindelijk heeft de politie na uitgebreid onderzoek drie personen kunnen aanhouden. Het gaat dan om de 35-jarige Amstelvener, maar ook om een 39-jarige Zaandammer en een 31-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De drie komen van origine uit de Dominicaanse Republiek.

Na onderzoek blijkt dat de drie mogelijk bezig waren met een roofoverval. Een passerende buurman trof Pauline Mol bij toeval levenloos aan.

Foto: Inter Visual Studio