Grote brand Urbanuskerk Bovenkerk onder controle

AMSTELVEEN - Aan het begin van de avond, zaterdag 15 september, is brand uitgebroken in de St. Urbanuskerk in Bovenkerk. De brand is onder controle, rond 23.30 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

Lees ook: Grote brand Urbanuskerk Bovenkerk: Dak van het schip en kleine toren lopen veel schade op; klokkentoren blijft staan

Rond 18.50 uur werd de brandweer gealarmeerd voor brand in de kerk. De brand verspreidde zich snel waardoor de brandweer snel opgeschaald heeft naar een zeer grote brand. De brand is vermoedelijk ontstaan in de meterkast. De pastoor, die op dat moment in de kerk aanwezig was, heeft het gebouw veilig kunnen verlaten. Uit voorzorg zijn ook enkele omliggende woningen ontruimd. Bewoners van twee naastgelegen woningen kunnen vannacht nog niet terug naar hun woning.

In de kerktoren zelf heeft geen brand gewoed. De rest van de kerk is door de brand zwaar beschadigd geraakt. Het nablussen zal nog uren in beslag nemen.

Foto: VTF – Vivian Tusveld