Genomineerden Amstelveense sporttalenten bekend gemaakt

AMSTELVEEN – De jury van de Rabobank Talenprijzen heeft de nominaties voor 2018 bekend gemaakt. Uit 190 aanmelding zijn twaalf jonge en veelbelovende sporttalenten gekozen die kans maken op geldprijzen in diverse categorieën. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het Amstelveens Sportgala op vrijdag 25 januari. 

De stimuleringsprijs en aanmoedigingsprijs voor zowel jongens als meisjes bevatten geldprijzen die uiteenlopen van 250 tot 500 euro. Volgens de jury was het een lastig opgave om een selectie te maken, vertelt voorzitter Rien Alink: “Het aantal aangemelde sporttalenten neemt ieder jaar toe en er is zo veel talent, dat maakt het niet makkelijk. Het aanbod is ook zeer breed, van schaken tot dansen. Maar uiteindelijk hopen we dat de prijzen kunnen meehelpen in hun ontwikkeling. ”

Veel winnaars uit het verleden zijn later uitgegroeid tot internationale sporttalenten. Eerdere winnaars zijn Tim Veldt (wielrennen), Kira Toussaint (zwemmen), Anne Bruijs (volleybal) en Lauren Stam (hockey)

De genomineerden per categorie zijn:

 • Rabobank Stimuleringsprijs 2018 voor Jong Talent jongens:
  Onno Elgersma (schaken), Casper Rammeloo (honkbal), Jelle Boonstra (schaatsen en wielrennen)
 • Rabobank Stimuleringsprijs 2018 voor Jong Talent meisjes:
  Annelot Maitland (roeien), Isabel van den Berg (atletiek) en Jade Linthorst (voetbal)
 • Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 jongens:
  Tyler Eijk (wielrennen), Michael Dijkstra (schermen) en Inno Loeber (judo)
 • Rabobank Aanmoedigingsprijs voor Jong Talent 2018 meisjes:
  Milou van den Berg (atletiek), Barbara Galek (ritmische gym) en Jenna Telles (karate)

De winnaars worden op 25 januari bekend gemaakt bij het jaarlijkse Amstelveens Sportgala, waar ook de kampioenen van het afgelopen jaar gehuldigd worden. Het evenement vindt plaats in het KKC, en is alleen op uitnodiging bij te wonen.