Vastgoedontwikkelaar AM gaat appartementen Groen van Prinstererlaan ontwikkelen

 Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM gaat samen met investeringsmaatschappij Redevco en de gemeente Amstelveen de circa 300 woningen ontwikkelen die gepland staan op de plek van het kantoorpand aan de Mr. Groen van Prinstererlaan 114. In het voorjaar werd al een startnotitie gepresenteerd voor herbouw van het pand. Het huidige gebouw werd nog enige tijd gekraakt door ‘We are here.’

Peter Heuvelink, directeur AM Noordwest: “We zijn erg blij dat we samen met Redevco de woonfunctie in Amstelveen verder gaan versterken. Onze ambitie is om kwalitatief hoogstaande nieuwe leefomgevingen te ontwikkelen voor de inwoners van Amstelveen en in breder verband die van Metropoolregio Amsterdam. We gaan in nauw overleg met de betrokkenen de plannen verder uitwerken.”

In de eerder uitgegeven startnotitie wordt uitgegaan dat de woningtypen gaan variëren in grootte, van 40 m2 tot 100 m2 met aanvullend 10 tot 20 penthouses. Veel omwonenden hebben na het uitgeven van de startnotitie al laten weten niet te zitten wachten op appartementenkolos.  Burgemeester Bas Eenhoorn liet destijds aan de gemeenteraad weten: “De reacties bekijken wij momenteel samen met de initiatiefnemer. Deze kunnen leiden tot aanpassingen van het plan. We proberen een balans te vinden tussen de inpassing in de omgeving en de grote vraag naar woningen in onze gemeente.”