Regeling gratis ov voor ouderen met minimum inkomen gestart

AMSTELVEEN – Amstelveense 65-plussers met een minimum inkomen kunnen vanaf dit jaar gratis gebruik maken van de bussen van Connexxion in daluren. De Ouderencombinatie Amstelveen heeft jaren gestreden voor dit initiatief en sinds begin 2019 is de regeling ook daadwerkelijk ingevoerd.

Om in aanmerking te komen moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Het netto (gezins-)inkomen (inclusief vakantiegeld en exclusief toeslagen) van de 65-plusser mag per maand niet hoger zijn dan 110 procent van de toepasselijke bijstandsnorm op het moment van de aanvraag. Daarnaast mag de aanvrager geen gebruik maken van wmo-vervoer met een wmo-indicatie. Ook moet de aanvrager in bezit zijn van een persoonlijke ov-kaart (met naam, pasfoto en geboortedatum) die tenminste 15 maanden geldig is.

Meer informatie is op te vinden op deze pagina van de gemeente.