‘Schietpartij Westwijk is poging liquidatie op Ahmet G.’

AMSTELVEEN – Volgens Telegraaf-misdaadverslaggever John van den Heuvel is de schietpartij van zaterdagmiddag een poging tot liquidatie. De liquidatie zou gericht zijn op Ahmed G. Ook zijn dochter zou bij de schietpartij in haar been zijn geschoten.

Lees ook: Twee gewonden bij schietpartij aan De Grote Wielen in Westwijk

Volgens De Telegraaf is G. in beeld bij de politie, gezien zijn vermeende betrokkenheid bij grootschalige cokehandel. “Hij geldt als een grote naam in het criminele milieu.” aldus John van den Heuvel. Ook zou de naam van het slachtoffer opduiken in de onderzoeken rondom de vele handgranaten die op diverse plekken in Amsterdam zijn gevonden.

De liquidatie zou volgens de krant zijn mislukt omdat het vuurwapen na enkele schouten zou hebben geweigerd. De politie kan dit nog niet bevestigen. Wel kunnen ze melden dat de twee slachtoffers uit een gezin afkomstig zijn.

Foto: Vivian Tusveld