College B&W keurt nieuwe kraakactie ‘We are here’ af

AMSTELVEEN – Het Amstelveense College van Burgemeester en Wethouders keurt de nieuwe kraakactie van ‘We Are Here’af. Burgemeester Bas Eenhoorn: “Kraken is verboden in Nederland op basis van de wet Kraken. Het college wil dan ook dat de krakers het pand zo snel mogelijk verlaten.”

“Het gaat om voornamelijk uitgeprocedeerde asielzoekers die geen recht hebben om in Nederland te blijven. In Amstelveen bestaat geen 24-uurs opvang, daarvoor zijn in Nederland andere locaties beschikbaar,” staat in de verklaring van het college.

Lees ook: Groep ‘We are here’ kraakt kantoorpand Uilenstede

De burgemeester bezoekt morgen in de loop van de dag het pand om de krakers er op te wijzen dat zij niet welkom zijn in Amstelveen. “Uiteraard laten we deze mensen niet verkommeren. We hebben in Nederland de dienst Terugkeer en Vertrek waar de gemeente de krakers graag mee in verbinding stelt,”aldus Eenhoorn.