D66 wil oplossing voor Vunzige Deuntjes Festival

AMSTELVEEN – De Amstelveense fractie van D66 is benieuwd naar de afwegingen om geen festivalvergunning te verlenen aan het hiphop en r&b-festival Vunzige Deuntjes en streeft naar een oplossing. Het festival wordt 20 juli gehouden maar de gemeente zette vorige week een streep door de vergunningsaanvraag.

Volgens de gemeente Amstelveen betreft het festival een dance-evenement waarbij vooral de bastonen voor overlast zorgen. De gemeente stelt dat de festivalorganisatie tijdig is geïnformeerd over de mogelijke strijdigheid met het Amstelveense evenementenbeleid met daarbij het risico van een eventuele afwijzing.

Lees ook: Gemeente Amstelveen weigert vergunning bosfestival Vunzige Deuntjes

Robert Zuidbroek van D66: “Het evenementenbeleid van de gemeente Amstelveen streeft onder meer naar een divers evenementenbeleid. De fractie is benieuwd waarom dit festival als Dance is gecategoriseerd en daarmee niet divers genoeg voor het evenementenaanbod is.”

De fractie merkt bovendien op dat de vergunning nu pas geweigerd wordt, terwijl het festivalseizoen inmiddels is gestart. “Voor een festival van deze omvang is het dan ook lastig voor de organisator om nu nog een geschikte locatie te vinden voor de geplande datum (20 juli 2019),” aldus Zuidbroek.

Daarom hoopt de fractie van D66 dan ook dat het college van B&W alsnog met de festivalorganisator en de gemeente Amsterdam in gesprek kan. “Mogelijk kan er een oplossing gevonden worden, zodat het festival niet geheel komt te vervallen. Dat is een situatie die volgens D66 zo kort voor het festival zelf niet wenselijk is. De fractie is dan ook benieuwd hoe het college soortgelijke situaties in de toekomst denkt te voorkomen.”

Amstelveenz.nl weet te melden dat de organisatie van Vunzige Deuntjes vandaag (woensdag) overleg heeft met de burgemeester. Op Facebook geeft het team van het festival aan dat als er geen oplossing wordt gevonden, een gang naar de rechter zal worden gemaakt.

Stockfoto Pixabay