GroenLinks wil debat over ‘geblunder’ bij brand Urbanus

AMSTELVEEN – De lokale fractie van GroenLinks wil een debat in de gemeenteraad naar aanleiding van het rapport van Inspectie Justitie en Veiligheid. Die oordeelt dat de gemeente op meerdere punten is tekort geschoten. Er is met 370 meldingen over kapotte brandkranen niets gebeurd. Ook is onbekend wat er met de door de gemeenteraad vrijgemaakte 160 duizend euro is gebeurd.

GroenLinks vindt dat de gemeente in haar reactie te veel naar anderen wijst en niet genoeg kijkt naar de fouten binnen de gemeente zelf. Volgens de partij komen de fouten door een verkeerde aansturing van de gemeentelijke organisatie. GroenLinks vindt het ook onbegrijpelijk dat de gemeente na de brand niet zelf onderzoek heeft gedaan naar de gemeentelijke organisatie.

Lees ook: Rapport Urbanus: ‘Gemeente schiet tekort met bluswatervoorziening’

Martin Kortekaas, fractievoorzitter GroenLinks Amstelveen, zegt over de reactie van de gemeente: “Er ligt een uitstekend rapport van de inspectie, maar het college laat in haar reactie in een rammelende raadsbrief en dito persbericht zien dat ze er helemaal niets van begrijpen.” Wanneer het debat gaat plaatsvinden is nog onduidelijk.