Toeristisch seizoen en 24 uur van Amstelveen afgetrapt

AMSTELVEEN – In het Kersenbloesempark in het Amsterdamse Bos is vrijdagochtend de aftrap gegeven van het toeristische seizoen. Wethouder Floor Gordon praatte ondernemers uit de toeristische sector bij over de plannen voor het komend jaar.

Zo komt de gemeente met de nieuwe Experience Amstelveen Citymap en Experience Amstelveen Cityguide; een onmisbare kaart en gids over de toeristische hoogtepunten, shopgebieden en leuke plekjes. De tekst is zowel in het Nederlands als Engels en kan hier gedownload worden.

Maar het gesprek van de dag was vooral het hoogtepunt van dit voorjaar: 24H Amstelveen. Op 25 mei openen horeca, culturele instellingen en ondernemers hun deuren met bijzondere activiteiten. Het zijn er maar liefst 45: je kan bijvoorbeeld lasergamen in het Stadshart, een kijkje nemen in de pizzafabriek of feesten in de Annakerk.

Lees ook: Binnenkort grote evenementendag “24H Amstelveen” met 45 activiteiten

De aanwezige ondernemers ontvingen een kopie van de nieuwe toeristische plattegrond van Amstelveen, de stadsgids en promotiemateriaal voor de 24H Amstelveen.