Amstelveen blijft onverminderd populair als aantrekkelijke stad

  De gemeente Amstelveen blijft onverminderd populair in de ranglijst van aantrekkelijke steden die jaarlijks wordt samengesteld. In de Atlas voor Gemeenten staat Amstelveen wederom op een derde plaats. Amsterdam is de aantrekkelijkste gemeente om in te wonen gevolgd door Utrecht op een tweede plaats.De gemeente Haarlem neemt de vierde plaats in beslag.

Amstelveen bezet al jarenlang een toppositie in de ranglijst van de Atlas voor Gemeenten. In 2003 werd zelfs de koppositie ingenomen. Onze gemeente scoort bijna in alle klassementen goed. Alleen op het gebied van cultuur wil het er nog weleens aan schorten. Vorig jaar bezette Amstelveen de 27ste plaats op dit gebied. De komst van de Pathé-bioscoop aan het Stadsplein zal ervoor zorgen dat Amstelveen in het cultuur-klassement een hogere positie gaat innemen.  In totaal worden 50 gemeenten onder de loep genomen.

Lees ook: Column: Het wordt pas nieuws als we niet in de top-3 staan

De nieuwe Atlas voor Gemeenten wordt woensdagmiddag 22 mei officieel gepresenteerd in Enschede.