Amstelveen College haalt streep door examenstunten

AMSTELVEEN – Het Amstelveen College haalt een streep door de examenstunten. De school kampt al een enkele jaren met incidenten rondom de examenstunt. In april liep de examenstunt uit de klauwen. De school gaat nu in samenspraak met de leerlingen nadenken over alternatieven. 

Het schoolhoofd en journalisten werden in april bekogeld met eieren tijdens de stunt. Ook zouden andere leerlingen van plan zijn om met vuurwerk en rookbommen te gooien. De school wilde geen risico lopen en zette bewakers in om de vrede te bewaren, maar dit leiden bij veel leerlingen tot onbegrip.

Het college zegt in samenspraak met leerlingen te gaan kijken naar alternatieven voor de examenstunt, om toch op een goede manier afscheid te kunnen nemen van de examenleerlingen. Morgen beginnen de examens voor de examenkandidaten. Na het laatste examen wordt het jaar nog feestelijk afgesloten met een gala en de diploma-uitreiking.

Foto: VTF – Vivian Tusveld