College vindt krakers Uilenstede geen ‘economische daklozen’

AMSTELVEEN – Burgemeester en wethouders vinden de krakers die op het ogenblik een kantoorpand in Uilenstede bewonen geen economische daklozen. Onlangs is in de gemeenteraad een motie aangenomen om meer op te komen voor Amstelveners die door een economische tegenslag, scheiding, faillissement of werkloosheid geen woning meer hebben. De krakers hebben aan deze motie gerefereerd.”

Burgemeester Bas Eenhoorn laat aan de gemeenteraad weten: “De krakers zijn kortgeleden neergestreken in Amstelveen. Deze keuze lijkt niet te zijn ingegeven door een grote verbondenheid met onze gemeente. Om deze reden en nog afgezien van de overige, achten wij de motie Economische Daklozen niet van toepassing op deze groep.”

Lees ook: Groep ‘We are here’ kraakt kantoorpand Uilenstede

De groep krakers moet het pand op 4 juni 2019 verlaten heeft het openbaar ministerie laten weten. De krakers zijn het hier niet mee eens en hebben een kort geding aangespannen. Dit dient op 20 mei. Eenhoorn: “Hoewel de gemeente Amstelveen geen partij is in dit geding, wachten wij de uitkomst met belangstelling af. Het spreekt voor ons vanzelf dat de uitspraak gerespecteerd dient te worden.”

Eenhoorn laat wel weten dat de gemeente een partij wordt indien er sprake is van dreigend gevaar voor de openbare orde.