Grote OV-staking dinsdag 28 mei

AMSTELVEEN – Op dinsdag 28 mei is er een grote staking gepland in het OV. Deze dag rijden er geen bussen, metro’s/trams en treinen. Ook het streekvervoer ligt dan helemaal plat. De actie is gericht tegen de pensioenplannen van het kabinet. De bonden eisen bevriezing van de pensioenleeftijd op 66 jaar.

Het is de tweede keer in een korte tijd dat het openbaar vervoer staakt. Op maandag 18 maart werd ook gestaakt. Toen duurde de ov-staking 66 minuten lang. Een symbolisch getal omdat de bonden vinden dat de pensioenleeftijd van 66 jaar ‘meer dan genoeg’ is.

Lees ook: GVB-staking in de vroege ochtendspits van maandag 18 maart

Vanaf dinsdag 03.00 uur tot woensdag 01.00 uur rijden er geen bussen en trams van het GVB. De nachtbussen van het GVB rijden in de nacht van maandag op dinsdag normaal uit, maar tot 03.00 uur ’s nachts. Wat de gevolgen zijn voor de ritten die door vervoerder Connexxion gereden worden is nog niet bekend. Zij raden aan om hun website en 9292ov in de gaten te houden.

De ANWB roept op om volgende week zoveel mogelijk te carpoolen mocht u toch de weg op moeten. De NS heeft opgeroepen om niet naar de stations te komen.