Amsteleens inbrakenteam surveilleert extra bij lokale hotspots

AMSTELVEEN – Het Amstelveense inbrakenteam surveilleert in samenwerking met de politie woensdag extra in wijken die bij de gemeente bekend staan als zogenoemde hotspots. Dit in het kader van European Focus Day. Tijdens deze dag wordt in heel Europa aandacht besteed aan de preventie van woninginbraken. In Amstelveen wordt in de laatste maanden vooral veel ingebroken in Middenhoven en Waardhuizen.

Burgemeester Tjapko Poppens: “Het inbrakenteam ondersteunt de politie en neemt werkzaamheden over waar de politie geen tijd voor heeft. Amstelveen is een veilige stad, maar met het inbrakenteam willen we het aantal inbraken verder omlaag brengen.”

Vanuit de gemeente zijn meerdere initiatieven voor inwoners om inbraken te voorkomen. Zo kan een preventieadviseur een woning beoordelen en gratis preventieadvies geven. Maar er zijn ook subsidies om gecertificeerde sloten te kopen via bij de gemeente aangesloten verkooppunten. Meer informatie is te vinden op www.amstelveen.nl/veilig.