Halte Grote Beer in Middenhoven komt (tijdelijk) weer terug

AMSTELVEEN – Bushalte Grote Beer wordt de komende anderhalf jaar weer in gebruik genomen. Zo lang de werkzaamheden aan de Amstelveenlijn plaats vinden, gaat lijnbus 347 en 348 volgens de normale dienstregeling stoppen bij de halte in Middenhoven.

Ook bus 199 wordt verlengd. Deze rijdt nu nog tussen Schiphol en Westwijk, maar gaat in de toekomst rijden tot de rotonde bij Praam op de grens van Waardhuizen en Westwijk. Daar maakt hij dan een rondje om de gekleurde koe en keert weer terug.

Het bestuur van de vervoersregio keurde het gewijzigde vervoersplan van Connexxion gisteren goed. De nieuwe regeling gaan in vanaf 15 december 2019.

Diverse omwonenden voerden eerder actie om de halte terug te laten komen. Die verdween eind 2017 toen het nieuwe vervoersplan van Connexxion in gebruik genomen werd. De bus reed sindsdien wel langs de halte, maar stopte er niet.

RTVA wacht nog op een reactie van wethouder Rob Ellermeijer, over wat er gebeurt met de halte als de Amstelveenlijn eind 2020 voltooid is.

Lees ook: Bewoners Middenhoven boos over verdwijnen bushalte Grote Beer