Kraakpand Uilenstede ontruimd ondanks beroep op burgemeester

AMSTELVEEN – De politie is maandagmiddag rond twee uur begonnen met de ontruiming van het gekraakte kantoorpand aan Uilenstede 475. Het pand werd 2 april gekraakt door leden van de groep ‘We are Here’ die uit een pand aan het Bijlmerplein in Amsterdam Zuidoost waren gezet. De rechter bepaalde vorige week dat de krakers ook het kantoorpand aan Uilenstede moeten verlaten.

Lees ook: Groep ‘We are here’ kraakt kantoorpand Uilenstede

De krakers hebben nog een beroep gedaan op de burgemeester Poppens. Ze waren het er niet mee eens dat de ontruiming al in gang werd gezet, nog voordat hun spoedappèl in behandeling genomen kon worden. Aan Poppens werd gevraagd de ontruiming uit te stellen. Hij ging daar niet in mee.

De ontruiming verloopt vooralsnog rustig. Leegstandbeheerder Alvast staat klaar om het beheer van het leegstaande gebouw op zich te nemen. Het is aannemelijk dat het gebouw op korte termijn door antikrakers zal worden bewoond.

Update: Er werden toch nog twee mensen aangehouden omdat zij niet voldeden aan het gerechtelijk bevel. 

Foto: VTF