37 Amstelveners komen in aanmerking voor maatwerkregeling sociale woning

AMSTELVEEN – Vier maanden na het aangekondigde maatwerkprogramma om Amstelveense jongvolwassenen aan een sociale woning te helpen, zijn er 37 aanmeldingen binnen gekomen die voldoen aan de criteria. Eigen Haard kan minstens tien van deze personen dit jaar een woning aanbieden. 

De vrijgekomen woningen worden toegewezen aan personen die het langst ingeschreven staan. De rest volgt volgend jaar.

Het programma werd in maart van dit jaar aangekondigd, en was bedoeld om Amstelveners van tussen 28 en 34 jaar die nog thuis wonen versneld aan een sociale woning te helpen. Volgens wethouder wonen Rob Ellermeijer valt een gedeelte van deze groep ’tussen wal en schip’. Vanaf 28 jaar wordt bij Woningnet niet meer voldaan aan de voorkeurspositie voor jongeren.

Lees ook: Amstelveen gaat 28-plussers actief begeleiden naar woning

Er moest wel aan bepaalde criteria worden voldoen. De woningzoekende moest in de afgelopen tien jaar minstens zes jaar in Amstelveen wonen, langer dan zes jaar naar een woning zoeken op Woningnet, en in de afgelopen twee jaar minstens zes keer hebben gereageerd.

In Amstelveen zijn ruim 18.000 mensen ingeschreven bij Woningnet, waarvan 3047 actief zoekenden (cijfers 2018).