Fusieplannen Participe voorlopig van de baan

AMSTELVEEN – De fusieplannen van welzijnsorganisatie Participe zijn voorlopig van de baan. Dat laat Participe-bestuurder Willem Draaisma weten naar aanleiding van de raadsbrief die het college er vorige week liet uitgaan. Hierin vertelde wethouder Marijn van Ballegooijen dat de gemeente voorlopig geen beloften kan doen rond lopende contracten. Participe wilde graag de garantie dat deze worden voortgezet. 

Lees ook: Gemeentebestuur weigert Participe garanties te geven

Er was één partij die Participe wilde overnemen.  Draaisma zegt dat de beslissing van de gemeente om geen garanties te geven zeker heeft meegespeeld bij het besluit om de gesprekken met deze beoogde partner te beëindigen. Participe gaat nu kijken naar andere manieren om de financiële problemen van de organisatie te tackelen. Deze problemen hebben overigens niets met het functioneren in Amstelveen te maken, benadrukt Draaisma.

De welzijnsorganisatie neemt wel de tijd om nieuwe scenario’s te bedenken. Een fusie met een andere partij wordt op voorhand niet uitgesloten maar heeft nu geen prioriteit. Na zomervakantie hoopt Draaisma meer duidelijkheid te kunnen geven.