Werkzaamheden Amstelveenlijn lopen vertraging op

AMSTELVEEN – De werkzaamheden van de Amstelveenlijn lopen vertraging op. Dit heeft te maken met de vondst van asbest bij halte Uilenstede en door problemen met de retourbemaling bij Kruispunt Zonnestein. Aannemer VITAL zoekt uit wat dit kan betekenen voor de rest van de werkzaamheden.

Kruispunt Zonnestein had een moeizame start. Door problemen met de retourbemaling, waar eerder over is bericht, kon VITAL pas aan het eind van de eerste week starten met de graafwerkzaamheden. De andere werkzaamheden, zoals het verwijderen van het spoor, gingen wel gewoon door. Toch is de vertraging voor een deel weggenomen door meer graafmachines in te zetten. Vervoerregio Amsterdam: “VITAL blijft hard aan het werk om de opgelopen vertraging in te lopen.”

Ook de werkzaamheden bij de halte Uilenstede verliepen niet volgens planning. Bij het afbreken van de halte Uilenstede is er asbest gevonden in een laag tussen de perronplaten en het betonnen dek bij de trap en de lift. De werkzaamheden zijn toen gelijk stopgezet en een speciaal asbestverwijderingsbedrijf heeft de asbest verwijderd. De nieuwe lift zal door de vertraging anderhalve week later geplaatst worden.

De zomeroperatie is inmiddels net meer dan twee weken bezig. Ondanks de vertragingen, is de opleverdatum van het project toch onveranderd gebleven. Over vier en een halve week zal de operatie klaar moeten zijn en zullen tram 5 en 6 weer rijden over de vernieuwde spoorlijn.