FD: ‘Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren’

AMSTELVEEN – Het Canadese warenhuis Hudson’s Bay sluit eind 2019 de deuren in Nederland. Dit meldt het Financiële Dagblad op basis van interne documenten die krant in bezit heeft. In Nederland heeft het warenhuis dertien vestigingen waaronder in Amstelveen. 

“Vanwege de langdurig financieel onhoudbare situatie hebben de aandeelhouders in HBC (Hudson’s Bay Company) besloten de verdere financiering in HBC te staken en de winkels in Nederland te sluiten per eind 2019,” citeert het FD uit een brief namens HBC, de eigenaar van de Nederlandse winkels. “Dit betekent dat HBC een collectief ontslag zal gaan voorbereiden in verband met het beëindigen van de arbeidsovereenkomsten van alle medewerkers van HBC.” Er zijn 1424 medewerkers in dienst bij de vijftien warenhuizen en het hoofdkantoor.

Lees ook: Honderden klanten getuige van officiële opening Hudson’s Bay

Volgens de documenten die het FD in handen heeft, is een sociaal plan in de maak. Gewerkt wordt aan een afvloeiingsregeling voor tijdelijke en vaste werknemers. 

De Amstelveense vestiging werd na een grootse verbouwing het betonnen V&D-pand aan Buitenplein in maart 2019 geopend. De reacties op de winkel waren niet eens negatief maar veel Amstelveners gaven toch aan de ouderwetse V&D te missen.