Gemeente wil dat burgers online gaan meedenken over besluiten

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen heeft vandaag een website gelanceerd waarmee burgers kunnen meepraten over lokaal beleid. Op denkmee.amstelveen.nl kan je meepraten over onderwerpen en ideeën aandragen. 

Het eerste onderwerp dat online besproken wordt is Wijkcentrum Alleman. Het gebouw nadert het einde van de levensduur en er wordt nagedacht over een opvolger. “Op de website kunnen bewoners van Bankras en Kostverloren aangeven wat ze van het wijkcentrum vinden. Daarnaast vragen we naar ideeën over het nieuwe wijkcentrum”, aldus verantwoordelijk wethouder Marijn van Ballegooijen.

De gemeente organiseert al een tijdje stadsgesprekken waarbij Amstelveners willekeurig werden uitgenodigd voor thema-avonden.

De online tool gaat daarmee een stap verder, zegt wethouder participatie Frank Berkhout. “We zijn de instrumenten voor participatie aan het vernieuwen. (…) Nu lanceren we deze online participatietool waardoor Amstelveners kunnen meedenken of -praten vanaf de bank of waar ook op een voor hen geschikt moment. Hoe meer onderwerpen er komen, hoe groter de groep bewoners is die we kunnen bereiken.”

Een tweede onderwerp is ook al in de maak: de uitstraling van het Oude Dorp. Wanneer deze online komt is nog niet bekend.