NVWA moet vindplaats tijgermuggen bekendmaken

AMSTELVEEN – De Raad van State heeft heeft bepaald dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de vindplaats van Aziatische tijgermuggen in Veenendaal moet publiceren. De NVWA publiceert bij het aantreffen van tijgermuggen altijd alleen de plaatsnaam. In Amstelveen werd de mug dit jaar al zes keer aangetroffen.

De rechter vindt nu dat in ieder geval de straatnaam moet worden bekendgemaakt. Argumenten om niet bekend te maken waar de mug wordt aangetroffen zijn onder meer media-aandacht. Een gevolg daarvan zou kunnen zijn dat mensen niet meer melden dat mug is aangetroffen.

Lees ook: Aziatische tijgermug opnieuw aangetroffen in Amstelveen

Overigens is het in Amstelveen aannemelijk dat de mug steeds wordt aangetroffen bij een bedrijf dat het plantje Lucky Bamboo importeert. RTVA heeft naar aanleiding van de uitspraak nog gebeld met de persdienst van de NVWA, maar deze waren op het ogenblik niet bereikbaar.