Telecomwinkel Stadsplein drie maanden gesloten na wapenvondst

AMSTELVEEN – De telecomwinkel aan het Stadsplein, waar eind juni al zeven aanhoudingen werden verricht, is op last van de burgemeester gesloten voor de periode van drie maanden. 

Lees ook: Zeven aanhoudingen na diefstal telecomwinkel Stadsplein (update)

“Naar aanleiding van een melding heeft de politie het pand doorzocht en onder meer munitie en een vuurwapen aangetroffen. Dit schaadt de openbare orde. Doel van de sluiting is het beschermen van de omgeving en voorkomen dat het nogmaals gebeurt. De gemeente wil een veilig Stadshart voor winkeliers en bezoekers,” zegt loco-burgemeester Herbert Raat in een brief aan de gemeenteraad.

In juni was er volgens de politie sprake van een uit de hand gelopen diefstal. Opvallend was dat er toen wel diverse auto’s in beslag zijn genomen. Een team van forensische opsporing heeft destijds onderzoek gedaan in en rond het pand.

Archieffoto: RTVA