Tram 5 gaat maandag weer rijden na zes weken intensief geklus

AMSTELVEEN – Tram 5 en 6 gaan vanaf komende maandag weer rijden tussen Amstelveen Binnenhof en Station Zuid. Het tramverkeer lag zes weken stil door grote werkzaamheden aan de Amstelveenlijn. Die waren parallel met de schoolvakantie ingepland. 

Spannend detail: de trams zullen de kruisingen met Zonnestein en Kronenburg op het nieuwe verdiepte spoor afleggen. Alleen de haltes wordt voorbij gereden, omdat deze pas begin 2020 gereed zijn. De tram stopt tot die tijd halverwege bij de tijdelijke halte Biesbosch.

Video: AT5-reportage over het afronden van de zomerwerkzaamheden.

Door het wegvallen van sneltram 51 werd tram 6 in het leven geroepen om de extra druk op tram 5 op te vangen. De lijn rijdt alleen tijdens de spits tussen Amstelveen Binnenhof en Station Zuid.

Lees ook: Werkzaamheden Amstelveenlijn lopen vertraging op

Tijdens de werkzaamheden van de afgelopen zes weken is een groot gedeelte van het traject onder het straatniveau aangebracht. Het spoor was daarom ontoegankelijk en bus 45 werd in het leven groepen om de periode te overbruggen. Deze tijdelijke lijn wordt komende maandag dus opgeheven.