‘De Drol mooi af-schijt-cadeau voor Aalsmeer’

AMSTELVEEN – Het idee van kunstwethouder Herbert Raat om eens te kijken naar een andere locatie voor Armando’s Der Bogen is goed gevallen binnen de Amstelveense gemeenschap. Het is niet zozeer de locatie van het kunstwerk dat de wenkbrauwen doet fronsen. Eigenlijk kan het hele brozen beeld veel inwoners worden gestolen.

Op de facebookpagina van RTVA werden gisteren vele nieuwe locaties aangedragen voor het kunstwerk dat in de volksmond De Drol wordt genoemd. Zo ziet Rutger Jongerius het beeld graag naar Aalsmeer gaan: “Als af-schijt-cadeau voor het gebroken huwelijk met Amstelveen.”

Lees ook: Kunstwethouder Raat wil Der Bogen weg van Stadsplein

Veel Amstelveners zien het beeld, dat door radio 538 werd uitgeroepen tot lelijkste kunstwerk van Nederland,  echter het liefst linea recta richting de vuilstort gaan. Ook de Poel wordt veel genoemd.

Als het beeld dan echt een nieuwe plek in Amstelveen moet krijgen, worden het Keizer Karelplein en het Westwijkplein aangedragen. Maar deze suggesties worden door anderen weer meteen naar de prullenbak verwezen.

De Amstelveense Heleen Hayes reageert nuchter en denkt ook aan de centjes: “Lekker laten staan. Beetje ruggengraat tonen en geen gemeentegeld verspillen aan een kostbare verplaatsing. Kunst hoeft niet alleen gewaardeerd te worden.”