Gemeente ziet sportclubs graag meer verduurzamen

AMSTELVEEN – Sportwethouder Rob Ellermeijer roep sportclubs op om, mede met steun door gemeentelijke en rijkssubsidies, te investeren in duurzaamheid. Zo was de wethouder vrijdag op bezoek bij Tennis- en Biljartcentrum Startbaan dat door verschillende duurzaamheidsinvesteringen, waaronder in LED-verlichting en zonnepanelen, energieneutraal draait. 

“In de sportwereld zijn nog aardig wat stappen te maken als het gaat om verduurzamen. En de gemeente wil daarin graag een ondersteunende rol spelen,” zegt Ellermeijer. “Naast informatie- en subsidieverstrekking kunnen we hen in contact brengen met bureaus die zijn gespecialiseerd in verduurzamen. We willen de clubs graag op weg helpen, als ze al niet zelf de handschoen hebben opgepakt zoals Tennis- en Biljartverenging Startbaan.”

Lees ook: Tennis- & Biljartcentrum volledig zelfvoorzienend met elektriciteit

De gemeente Amstelveen stelt jaarlijks subsidie beschikbaar om de sportverenigingen met eigen accommodatie, maar ook verenigingen die op een gemeentelijk sportpark sporten te ondersteunen bij investeringen in duurzaamheid, zoals het vervangen van de veldverlichting door LED. Deze regeling is aanvullend op de landelijke regeling ‘Subsidiering bouw en onderhoud van sportaccommodaties’ (BOSA met 15% duurzaamheidssubsidie). Voor 2019 is 200.000 euro beschikbaar, waarbij de sportvereniging voor maximaal 1/3 van de investering subsidie kan krijgen.

Meer informatie is te vinden via deze link.