Gemeente past plannen Nesserlaan aan na bezwaar omwonenden

AMSTELVEEN – De gedeeltelijke afsluiting van de Nesserlaan is van de baan. Het plan was onderdeel van de verdubbeling van de Bovenkerkerweg. Tijdens gespreksavonden met bewoners bleek echter dat er bezwaren waren tegen de voorgenomen afsluiting. 

In de huidige plannen blijft de Nesserlaan zoals die nu is. Volgens wethouder Verkeer Rob Ellermeijer vonden bewoners in Nes aan de Amstel, Waardhuizen en Middenhoven de gedeeltelijke afsluiting van de Nesserlaan geen goed idee.

Lees ook: Verdubbeling Bovenkerkerweg en via Gondel naar oostelijke Nesserlaan

Aanvankelijk zou het verkeer op het westelijke deel van de Nesserlaan beperkt worden tot bestemmingsverkeer. Via een nieuwe verbinding tussen Gondel en de Nesserlaan zou het verkeer vanuit Nes aan de Amstel dan naar Amstelveen rijden. De gemeente is gevoelig voor het bezwaar van omwonenden en haalt de doorsteek nu uit de plannen. Wel komen op de kruising van de Nesserlaan met de Bovenkerkerweg verkeerslichten en opstelvakken, zoals eerder voorgesteld.

De Bovenkerkerweg wordt verdubbeld ten noorden van de Nesserlaan tot tweehonderd meter ten zuiden van Burgemeester Wiegelweg. Nu staan daar nog dagelijks files tijdens de spits. Volgens de gemeente zal de verdubbeling leiden tot een betere verkeersveiligheid en zullen de files afnemen. Ook zal volgens de gemeente Westwijk beter bereikbaar zijn.

De huidige plannen worden binnenkort zes weken ter inzage gelegd in het raadhuis. Omwonenden zullen opnieuw worden uitgenodigd voor een informatieavond.