Amstelveen biedt subsidie aan voor aanschaf AED en buitenkast

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen biedt een subsidie aan voor de aanschaf van een AED en buitenkast. De gemeente vindt het belangrijk dat er voldoende AED’s beschikbaar zijn in de openbare ruimte. Jaarlijks krijgen 1 op de 1000 inwoners in Nederland een hartstilstand. De kans om dit te overleven kan worden verhoogd als een slachtoffer binnen zes minuten wordt gereanimeerd.

Naast een betere beschikbaarheid van AED’s vindt de gemeente het ook belangrijk dat er genoeg getrainde en oproepbare inwoners zijn, die kunnen reanimeren en weten hoe ze zo’n AED moeten gebruiken. Iedereen vanaf achttien jaar kan leren reanimeren en een cursus duurt circa vier uur. Eens in de twee jaar moet de cursus herhaalt worden om BHV’er te blijven. Minima met een Amstelveenpas kunnen in 2020 een gratis reanimatiecursus doen.

Lees ook: Projectgroep AED en BHV zet zich in voor veiliger Bovenkerk

Inwoners en maatschappelijke organisaties kunnen subsidie aanvragen voor een AED en/of buitenkast. Bedrijven kunnen alleen voor een buitenkast subsidie aanvragen. De subsidie voor een AED bedraagt 40% van de aanschafkosten en bij een buitenkast 75% van de aanschafkosten, tot een maximum van in totaal 1000 euro.

Meer informatie over voorwaarden van de subsidieregeling en over reanimatiecursussen is te vinden via de website van de gemeente.