‘Er stonden van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat onbekende mensen in de straat’

AMSTELVEEN – Bewoners van Kostverloren reageren verdeeld op het besluit van de gemeente om betaald parkeren in te voeren in hun wijk. Betaald parkeren werd maandag 11 november ingevoerd om de parkeerdruk omlaag te brengen.

 ,,Als je doordeweeks je auto overdag kwijt wil, dan staat het behoorlijk vol met auto’s van mensen die pas na zes uur terugkomen,” zegt buurtbewoonster Pauline. Dit is precies de reden dat de gemeente betaald parkeren heeft ingevoerd in de wijk Kostverloren. Pauline heeft hier begrip voor en hoopt dat dit de parkeerdruk verlaagd. Christiaan, die ook in de wijk woont, is heel blij met het besluit. ,,Hoe minder auto’s, hoe veiliger. Juist op deze plek, waar veel kinderen oversteken om naar de speeltuin te gaan. Hoe meer auto’s er staan, hoe minder ze het kunnen overzien.”

Parkeervergunning
Er zijn ook buurtbewoners die niet achter het besluit staan. Een van hen is Anneke. ,,Mensen die hier geparkeerd stonden en naar hun werk moesten in Amsterdam, ik had daar geen probleem mee. Als er geen plekje is, lukt het niet, maar is er plaats, dan hebben wij ze de hele dag niet nodig.” De bewoners betalen voortaan 40 euro per jaar voor een parkeervergunning en voor bezoekers moet een bezoekerspas worden aangevraagd. Zij betalen 25 cent per uur. Vooral daar stoort Anneke zich aan. ,,Wij hebben zelf geen auto meer, maar de auto van mijn dochter staat hier vaak. Zij kan niet op naam van ons die auto hier neerzetten.”

Ook buurtbewoner Henry is niet blij, maar denkt dat er geen andere oplossing is. ,,Het is ongemakkelijk voor mij, maar onontkoombaar. Mensen zijn het zat dat er van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat auto’s van onbekenden in de straat staan.” Het geld vindt hij niet zo’n probleem. ,,Het is een hele kleine prijs, dus het tikt niet aan, maar je moet het wel weer regelen.”

Ook in Elsrijk Noord en Bankras zal betaald parkeren worden ingevoerd.