Scholieren dupe van afsluiting: ‘Gisteren bijna een ongeluk gehad’

OUDERKERK AAN DE AMSTEL – Scholieren die de regen trotseren op een koude middag moeten extra goed opletten bij het oversteken in Ouderkerk aan de Amstel. Bij de brug over de Amstel op de Oranjebaan is het fietspad namelijk afgesloten, wat volgens de jongeren onveilige situaties oplevert. 

Door Jasper Leegwater

Door de afsluiting moesten de fietsers een gedeelte van hun route over de autoweg afleggen. “Ik heb hier gisteren bijna een ongeluk gehad, ik moest uitwijken voor een auto en knalde tegen het hek”, aldus een van hen. Een andere jongen vertelt: “Auto’s stonden hier rechts vast en er kwam ook nog verkeer naar beneden, toen stond ik klem.”

Volgens een van de langsfietsende kinderen heeft het afsluiten van het fietspad ook helemaal geen zin. ”Ik zie ze hier nooit werken, dus ze hadden het fietspad gewoon open kunnen laten.”

Lees ook: Amstelveen en Ouderkerk willen snel herstel fietspad N522

Duidelijke signalen dat er snel iets moet veranderen aan de situatie. De gemeenten Amstelveen en Ouder Amstel hebben in een noodbrief aan de provincie laten weten dat ze graag zouden zien dat de werkzaamheden snel worden afgerond, zodat het fietspad in ere kan worden hersteld.

De provincie heeft in een reactie laten weten dat dat in januari volgend jaar gaat gebeuren.

Via onze mediapartner NH