Amstelveen gaat provincie verzoeken om bruggen niet te openen tijdens spits

AMSTELVEEN – De gemeente Amstelveen gaat de provincie Noord-Holland dringend verzoeken om de Bosrandbrug en Schipholdraaibrug niet te openen tijdens de spitsperiodes tussen 7.00-9.00 uur en 16.00-18.00 uur. Dit naar aanleiding van de geuite zorgen, van de VVD, over de vele brugopeningen.

Uit observaties blijkt dat het openen van de bruggen leidt tot files met name op de Bosrandweg in Aalsmeer, de Nieuwe Meerlaan en de Burgemeester A. Colijnweg in Amstelveen en de Fokkerweg en Schipholdijk in Haarlemmermeer. De doorvaarthoogte van genoemde bruggen is zodanig laag, dat de bruggen voor bijna elk vaartuig nabij Schiphol Oost moet worden geopend.

Het college zal de bereikbaarheid van Amstelveen en de veiligheid van alle voorzieningen rondom en in de nabijheid van de filelocaties als argumenten meenemen. Ook zullen ze een optie aanbevelen om tekst/matrixborden binnen de gemeente te plaatsen, waarmee wordt gewaarschuwd voor de vertragingen en geadviseerd over alternatieve routes.

Lees ook: VVD Amstelveen wil dat Bosrandbrug gesloten blijft gedurende de spitsuren

Eerder liet de provincie Noord-Holland in een reactie aan RTVA nog weten dat de piek kwam door de defecte hefbrug in Boskoop. Die brug is inmiddels weer in orde en volgens de woordvoerder van Noord-Holland zouden er dus geen extra brugopeningen meer nodig zijn. De provincie liet destijds weten vooralsnog niet van plan te zijn iets te wijzigen aan de bedientijden.

Foto: Han Jongeneel / wikimedia commons