AVA stelt vragen over slechte kwaliteit oppervlaktewater Amstelveen

slootwater

AMSTELVEEN – Mede naar aanleiding van een reportage van RTVA heeft de lokale partij Actief voor Amstelveen vragen gesteld aan het college over de slechte kwaliteit van het oppervlaktewater in onze gemeente. 

Burgerraadslid Gonnie van Rietschoten constateerde in september 2018 al dat de waterkwaliteit in Middenhoven niet best was en sprak toen al haar zorgen uit. Een reportage met enkele Amstelveense vissers begin december zorgde ervoor dat het onderwerp weer wordt aangehaald door de AVA. “Niet alleen voor de visstand maar ook voor watervogels en eenden. Ondiep water dat te weinig zuurstof krijgt omdat het te lang stilstaat en het afval wat in het water terecht komt is een bron van ziektekiemen zoals botulisme en andere desastreuze ziekten voor planten en dieren,”stelt de partij.

Zie ook: Zorgen om kwaliteit Amstelveens slootwater

Het baggeren van van sommige sloten staat voor Amstelveen-Zuid voor 2023 op het programma. In andere delen van Amstelveen kan het zelfs tot 2027 duren. Actief voor Amstelveen wil nu onder meer weten welke actie het college gaat ondernemen om de onrust bij bewoners over de slechte waterkwaliteit en de vis- en vogelsterfte in stiltaand water weg te nemen.