Buitengewoon druk jaar voor buurtbemiddeling Amstelland

AMSTELVEEN – De buurtbemiddeling in Amstelland had dit jaar een buitengewoon druk jaar. In 2019 hebben er tot nu toe al meer dan 245 buren zich gemeld bij stichting Beterburen. Door de vele meldingen ontstond er al in januari een wachtlijst, die op liep tot een periode van bijna drie maanden in augustus/september.

De buurtbemiddeling bestaat alleen uit vrijwilligers en hebben regelmatig overuren gewerkt om iedereen tegemoet te komen. Er werden nieuwe bemiddelaars aangenomen en getraind voor al het extra werk, maar dit voorkwam niet dat medewerkers meerdere zaken tegelijk behandelden.

Echter heeft buurtbemiddeling Amstelland wel de wachttijd kunnen terugdringen tot twee weken. Ook het slagingspercentage blijft hoog. Twee derde van de meldingen zijn naar tevredenheid opgelost. Volgens Jeanine de Koster, coördinator buurtbemiddeling Amstelland, komt dit niet alleen door de inzet van de bemiddelaars, maar ook door het geduld van de buren.

Stichting Beterburen is met buurtbemiddeling in Amstelveen actief sinds 2004. Vorig jaar was er ook al een stijging te zien van het aantal meldingen voor buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling is gratis voor alle bewoners die een burenprobleem hebben of hierin terecht komen.

Volgend jaar worden de totaalcijfers van 2019 bekendgemaakt.