Tweede Kamer ziet bomenkap voor tankstation A9 niet zitten

OUDER-AMSTEL – Een meerderheid in de Tweede Kamer is tegen de bomenkap langs de A9 bij Ouderkerk aan de Amstel. De aangenomen motie kwam vanuit Suzanne Kröger (GL), Cem Laçin (SP) en Eva van Esch (PvdD) en kreeg onder andere steun van coalitiepartijen D66 en ChristenUnie. Aanleiding van de bomenkap is de bouw van een tankstation met verzorgingsplaats.

Als gevolg van verbreding van de A9 zou er zestig kilometer lang geen tankstation in de buurt zijn langs de snelweg. Daarom waren er plannen om een tankstation te verplaatsen. Echter blijkt uit berekeningen van de Kamerleden dat in Ouderkerk aan de Amstel binnen enkele kilometers zestien tankstations 24 uur per dag geopend.

Lees ook: Protesten tegen massale bomenkap verbreding A9 zwellen aan

Wethouder Rineke Korrel van de gemeente Ouder-Amstel zegt ongelooflijk blij en trots te zijn dit bereikt te hebben met elkaar. “De minister is nu aan zet, maar we verwachten natuurlijk aanpassingen op het plan.” De plannen voor de bomenkap zorgden voor veel onrust in Ouder-Amstel. Er ontstond een burgerinitiatief ‘stop de bomenkap’, een online petitie, een petitie van basisschoolkinderen van de Jan Hekmanschool en gesprekken met Tweede Kamerleden.