Vanaf januari 2020 subsidieregeling voor verduurzamen woningen

AMSTELVEEN – Gemeente Amstelveen biedt vanaf januari 2020 verschillende subsidies aan voor energiebesparende maatregelen. De subsidieregeling is gericht op huiseigenaren, huurders, particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VVE’s) en moet verduurzaming van woningen stimuleren.

Er zijn onder andere subsidies voor een aardgasvrije kookvoorziening (maximaal 200 euro), een zonneboiler (900 euro) en een aardgasvrije ruimteverwarmingsinstallatie, zoals een waterpomp (maximaal 2.500 euro). Maar bijvoorbeeld ook een subsidie (maximaal 100 euro) voor een douche-WTW, Warmte Terugwinning, die de warmte van het wegstromende douchewater gebruikt om alvast het koude douchewater te verwarmen.

De bedoeling is dat Nederland in 2050 geen aardgas meer gebruikt om woningen en gebouwen te verwarmen. Wethouder Duurzaamheid, Floor Gordon: “De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. Als gemeente willen we inwoners op allerlei manieren ondersteunen. De gemeente Amstelveen stimuleert met deze subsidieregeling activiteiten die leiden tot aardgasvrije woningen.” Volgens de wethouder past een aardgasvrije stad bij de plannen van Amstelveen om in 2040 fossielonafhankelijk te zijn.

Lees ook: Gemeentelijke actie om woning goedkoop te isoleren krijgt vervolg

De subsidieregeling heeft een looptijd van twee jaar, waarbij voor 2020 en 2021 twee keer 360.000 euro beschikbaar wordt gesteld. Naast de financiële ondersteuningen worden er komend jaar ook verschillende collectieve inkoopacties georganiseerd die aansluiten bij de verschillende subsidies.

Het complete subsidieoverzicht en meer informatie is te vinden op amstelveen.nl/subsidie.