Bewoners Lindenlaan willen actiegroep opzetten tegen sloop

AMSTELVEEN – Flatbewoners aan de Lindenlaan 190-332 in Amstelveen willen dat hun huizen worden gerenoveerd. Ze zijn faliekant tegen eventuele sloop en voelen zich voor het blok gezet.

Woningcorporatie Eigen Haard zei eerder bij RTV Amstelveen dat de flats eigenlijk te oud zijn om te renoveren, maar heeft officieel nog geen besluit genomen.

Maat vol

Voor de bewoners is de maat nu vol. Ze verkeren al enige tijd in onzekerheid en willen een actiegroep opzetten, zegt de SP fractie desgevraagd. Binnenkort gaan de boze Amstelveners hun ongenoegen uiten tijdens een informatiebijeenkomst van Eigen Haard.

Geen bemoeienis

De SP heeft over de kwestie vragen gesteld aan het gemeentebestuur. Die laat nu in een reactie weten zich in eerste instantie niet te willen bemoeien met de keuze van Eigen Haard. Wel moeten de bewoners nauw betrokken worden bij de plannen en moet de leefomgeving behouden blijven.

Foto: Celine Sulsters