College nog steeds niet tevreden over bezorging Amstelveen Nieuwsblad

AMSTELVEEN – Het college van B&W is nog steeds niet tevreden over de bezorging van het Amstelveens Nieuwsblad (AN). Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de bezorging nog steeds te wensen overlaat. Voorlopig is het contract voor de gemeentepagina’s in de krant met slechts zes maanden verlengd in de hoop dat de situatie alsnog verbetert. Het college gaat ondertussen op zoek naar nieuwe mogelijkheden en start een aanbestedingstraject om andere uitgevers van huis-aan-huisbladen de mogelijkheid te geven gemeentepagina’s te laten publiceren in Amstelveen. 

In augustus 2018 uitte mediawethouder Rob Ellermeijer al grote zorgen over de kwaliteit van bezorging van het AN. De wethouder heeft toen met uitgever BDU om tafel gezeten om tot verbetering te komen. Om inzicht te krijgen in de klachten kon via de gemeentelijke website ook worden gemeld als geen krant werd ontvangen. Daarnaast werd een onderzoek uitgevoerd.

Lees ook: Gemeente ontevreden over bezorging Amstelveens Nieuwsblad

Dat onderzoek is in september 2019 herhaald en laat zien dat de bezorging er het afgelopen jaar alleen maar slechter op is geworden. Gebleken is dat meer dan helft van de deelnemers aan het onderzoek de krant niet altijd ontvangt. Bijna twintig procent ziet het wekelijkse lokale nieuws nooit op de deurmat belanden. Toch dient slechts 1 op 3 mensen een klacht in. Als reden wordt vaak opgegeven dat dit toch geen zin heeft.

Vooral de lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) heeft al vele malen aandacht gevraagd voor de slechte bezorging van het enige huis-aan-huisblad dat er toe doet in Amstelveen. In december werden er nog vragen gesteld door BBA-raadslid Pieter Monkelbaan.