Insprekers Amstelveense woningnood kunnen rekenen op minder tijd

AMSTELVEEN – Door de oproep van de partijen GroenLinks en SP om massaal in te spreken over de woningnood bij de commissie RWN die donderdag op de agenda staat, lijkt de kans groot te zijn dat deze insprekers maar weinig tijd krijgen.

Voor insprekers tijdens commissievergaderingen is standaard een half uur ingeruimd. Per spreker is de maximale inspreektijd vijf minuten. Dinsdag hadden zich echter al tien tot twaalf insprekers gemeld. Bij twaalf insprekers zou per persoon 2,5 minuut worden overblijven. De kans is echter groot dat zich nog meer mensen melden om in te spreken. Dit kan tot woensdagavond 20.00 uur, 24 uur voor de vergadering.

Plaatsvervangend raadgriffier Mariska Steinz legt uit: “De beschikbare tijd wordt verdeeld. Dat zijn de spelregels die de raad zelf heeft vastgesteld. Overigens zitten bij de huidige aanmeldingen niet alleen mensen die over woonagenda willen inspreken.”