Oppositie roept inwoners op zich uit te spreken over woningmarkt

AMSTELVEEN – Oppositiepartijen GroenLinks en de SP zijn er klaar mee dat de focus de afgelopen tijd alleen op onbetaalbare woningen werd gelegd. Ze vragen nu ook de inwoners hun stem te laten horen tijdens de raadscommissie voor ‘Ruimte, wonen en natuur’ (RWN) op donderdag 30 januari.

Tijdens deze commissie wordt onder meer gesproken over de woonagenda van Amstelveen 2020-2023. Een onderwerp dat niet alleen landelijk, maar ook zeker onder Amstelveners nog altijd het gesprek van de dag is.

Onder meer een artikel over torenhoge huurprijzen in Amstelveen leidde tot veel reacties op de facebook van RTV Amstelveen. “Zo wil Amstelveen het hebben, weg met de gewone man,” is te lezen. Zij riepen elkaar al op om naar de commissie te gaan.

Daarnaast lieten bewoners van de Lindenlaan vorige week weten in actie te komen tegen de sloop van hun woningen tijdens een informatiebijeenkomst van Eigen Haard.

Geen nieuwe sociale woningbouw

Vorig jaar maakten RTV Amstelveen en NH nieuws een serie over de krapte op de woningmarkt. In de woonagenda wordt aangegeven dat sociale woningen alleen worden gebouwd, zodra oude sociale woningen verkocht worden door woningcorporaties. Dit zodat het aantal sociale woningen gelijk blijft.