Nadruk op verkeerssituaties rond Amstelveense scholen

AMSTELVEEN – Met de toenemende druk op het verkeer in Amstelveen en toename van het aantal leerlingen moet er nadruk komen op de verkeerssituaties rond scholen. De komende maanden gaat de gemeente daarom op basis van vastgestelde richtlijnen de situaties rond alle Amstelveense scholen bekijken en optimaliseren.

In de richtlijnen wordt onder andere voorgeschreven dat het woord ‘schoolzone’ is aangebracht op de weg. Daarnaast komen er adviessnelheden in combinatie met een waarschuwingsbord voor overstekende kinderen. Bij 30 km/u wegen wordt de adviessnelheid 15 km/u en bij 50 km/u wegen wordt dat 30 km/u.

Lees ook: CDA bezorgd over verkeerssituatie Michiel de Ruyterschool

Ook worden er mogelijk zebrapaden aangelegd op plekken waar veel kinderen oversteken. Met name bij de 50 km/u wegen is dit van belang. Deze zebrapaden zullen worden uitgevoerd met een middeneiland en bij voorkeur op een verkeersplateau. Het uitgangspunt is om de zebrapaden vervolgens te voorzien van een fluorescerend waarschuwingsbord met knipperlichten, die met een drukknop te bedienen zijn door voetgangers.

Lees ook: Motorscooter botst met fiets bij Amstelveen college

Vorig jaar is er al begonnen met aanpassingen op 50 km/u wegen bij het Amstelveen College, de Brede School Rembrandt en de Piet Hein School. Volgens wethouder Ellermeijer zorgen deze aanpassingen voor betere zichtbaarheid en herkenbaarheid voor verkeersdeelnemers.