Virtuele proefrit in de nieuwe Amstelveenlijn

AMSTELVEEN – Voor degenen die niet kunnen wachten tot de vernieuwde tramlijn gaat rijden is er nu een oplossing. Sinds vorige week staat er bij belevingscentrum Amstelveen InZicht een miniversie van tram 25, oftewel de Amstelveenlijn. Dankzij Virtual Reality kan er zogenaamd worden meegereden van haltes Zonnestein naar Kronenburg en zelfs worden uitgestapt.

Terwijl iemand in de virtuele tram zit kan er als het ware worden uitgezwaaid door anderen, die mee kunnen kijken met de passagier via een scherm. Op het moment dat de passagier uitstapt bij Kronenburg is er vervolgens mogelijkheid om de nieuwe rotonde te bekijken.

De nieuwe tram 25 krijgt, net als de voormalige tram, de kleuren blauw-wit-blauw. Het bankje in het VR-model is gerecycled uit het houten ‘mock-up’ model. Het ‘mock-up’ model was destijds in de zomer van 2017 te zien, op ware grootte, in de tramremise Lekstraat (Amsterdam).

Amstelveen InZicht is te vinden op de tweede verdieping in bibliotheek Stadsplein. Openingstijden zijn woensdag en donderdag van 12.00 tot 17.00 uur, vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur.

Foto: Gé Dubbelman / Amstelveenlijn