Wethouder Gordon reikt Amstelveense Duurzaamheidsspeld uit

 Wethouder Floor Gordon reikte op 9 januari een Duurzaamheidspeld uit aan familie Noordenbos. Stap voor stap verduurzamen zij hun woning aan de Thorbeckelaan. Met de keuze voor vloerisolatie realiseren de heer en mevrouw Noordenbos een besparing op de energierekening en hebben zij direct meer comfort in hun woning. Vloerisolatie voorkomt optrekkende kou en vocht uit de bodem, waardoor er een fijner en gezonder binnenklimaat ontstaat.

Mevrouw Noordenbos: “Zeker in de winter voelde onze vloer koud aan. We hebben ook ons dak en muren geïsoleerd en merkten al snel het verschil. Vooraf werd de vloer geïnspecteerd en ontvingen we een advies over welk soort isolatie het meest geschikt is. Tijdens die inspectie kwamen we er achter dat we een paar leidingen moesten vervangen. Dat is natuurlijk een bijkomende kostenpost, echter de leidingen waren sterk verouderd. Zo bleken er nog loden waterleidingen te lopen en een gesplitste gasleiding. Het geeft ons een goed en veilig gevoel dat die vernieuwd zijn. We kunnen nu weer jaren vooruit.”

Vloerisolatie is een relatief eenvoudige klus die uitgevoerd wordt in de kruipruimte. “Het was bij ons in een halve dag geregeld,” vertelt mevrouw Noordenbos. “De overlast viel erg mee. We merken nu al het verschil. We zijn natuurlijk ook benieuwd naar de besparing op de energierekening. We verwachten de investering in ongeveer zeven jaar terug te verdienen.”

Vorig jaar oktober werd het eerste duurzaamheidsspeldje uitgereikt. Amstelveense bewoners en bedrijven die zich aantoonbaar inzetten voor duurzaamheid kunnen van de gemeente een duurzaamheidsspeld krijgen. Het gaat hierbij voornamelijk om de uitstraling en zichtbaarheid van het initiatief. Zo werden er in december 2019 wederom speldjes uitgereikt onder andere aan Marjon Brugman, die via twitter het idee opperde van de elektrische bakfiets.