Omwonenden Gr. van Prinstererlaan uiten onvrede over plan wooncomplex

AMSTELVEEN – Omwonenden van de Mr. Groen van Prinstererlaan 114 zijn ondanks het aangepaste plan van de gemeente en de ontwikkelaar voor een nieuw wooncomplex nog steeds niet tevreden. Ze zijn daarom op initiatief van Stichting Schildersbuurt bijeengekomen in ’t Open Hof voor een informatieavond.

Amstelveen wil versneld woningen bouwen om te voorzien in de bestaande woningnood. Het gebouw zou in het nieuwe plan “minder massief en minder vierkante meters” bevatten. Toch neemt dit nieuwe plan de nadelen niet weg volgens de bewoners.

Zo noemt Esther Ruyter van Stichting Schildersbuurt een paar redenen. “Geen zonlicht. Wat betekent geen zonlicht? Geen vrolijke mensen in de buurt, je wordt depressief… Je krijgt last van water, want waar gaat dat naartoe? Zo kan ik nog honderd andere argumenten bedenken waarom dit geen positief effect zal hebben op onze buurt.” Een andere bewoner noemt geluidsoverlast en meer verkeer als negatieve gevolgen.

Op 27 februari wordt in een commissievergadering het plan behandeld. Veel omwonenden lieten al blijken dat ze daarbij aanwezig zullen zijn.