Plannen rond nieuw Amstelveens zwembad vertraagd

AMSTELVEEN – De plannen rond een nieuw zwembad in Amstelveen zijn vertraagd. Het Amstelveense college was voornemens om een voorstel voor een nieuwe zwemvoorziening in de raadsvergadering van 11 maart te behandelen, maar het concept-onderzoeksrapport dat is gemaakt roept nog enkele vragen op. “Hierdoor is de rapportage en de besluitvorming vertraagd,” aldus een gemeentewoordvoerder. 

Zwembad de Meerkamp bestaat ruim 25 jaar en is eigenlijk toe aan renovatie. Voor de gemeente was dit aanleiding om ook te kijken naar de bouw van een nieuw zwembad. Hierbij zouden ook meer functies kunnen worden samengevoegd zoals wellness en zorg. Uiteindelijk wil de gemeente komen “tot een toekomstbestendige kwalitatieve hoogwaardige zwemvoorziening waar Amstelveners nog jarenlang met plezier kunnen zwemmen en recreëren.”

Lees ook: Gemeente wil mening over nieuw zwembad

Het nieuwe zwembad moet de mening van het college goed bereikbaar zijn en op een centrale plek liggen in Amstelveen.

Eind juni konden Amstelveners hun mening geven over een nieuw zwembad via een gemeentelijke enquête.