Politie vindt niets bij kluisjescontrole op drie Amstelveense scholen

AMSTELVEEN – Bij een kluisjescontrole die op donderdag 13 februari door de politie op drie Amstelveense scholen is gehouden, werd niets zorgwekkends aangetroffen. In een e-mail die naar de ouders van leerlingen van het Amstelveen College is verstuurd, staat dat de controle te maken had met signalen van verboden middelen, zoals alcohol en drugs, die door leerlingen zouden worden meegenomen naar school. 

In de e-mail is verder te lezen dat er bij de controle op het Amstelveen College geen verdovende middelen of verboden voorwerpen zijn aangetroffen. De gemeente laat weten dat dit ook bij de controles op andere Amstelveense scholen niet het geval was. Wijkagent Jan Pieter Koopmans noemt de uitkomst van de kluisjescontrole ‘een mooi en geruststellend resultaat.’

Zorgen over wapenbezit

In januari waren er in de regio nog zorgen over wapenbezit onder jongeren, nadat in korte tijd meerdere steekpartijen plaatsvonden waar kinderen bij waren betrokken. Burgemeester Tjapko Poppens gaf toen aan ook in Amstelveen te willen inventariseren of jongeren vaak rondlopen met steekwapens. Of deze controle hier mee te maken heeft, is niet bekend.