Airco’s en dakfolie voor zweetlokalen scholencomplex Middenhoven

AMSTELVEEN – De gemeente gaat een financiële bijdrage leveren om het klimaat in het scholencomplex bij De Meent te Middenhoven beter onder controle te krijgen. Er is al een onderzoek gaande naar eventuele nieuwbouw voor de scholen in de wijk, maar omdat definitieve plannen nog even op zich laten wachten komt er een tussenoplossing. Het gebouw wordt nu voorzien van airco’s en hittewerend dakfolie.

Al jaren is de klimaatbeheersing in het scholencomplex dramatisch. Vooral in de zomer is het een benauwde bedoening in de klaslokalen. Het scholencomplex bestaat alleen uit begane grond met daarboven een plat dak. Het leidt letterlijk tot verhitte lessen bij De Pioniers, de Willem Alexanderschool en De Cirkel.

Lees ook: VVD: ‘Scholencomplex aan de Orion snakt naar een upgrade’

Omdat plannen voor een nieuw scholencomplex nog even op zich laten wachten biedt de gemeente nu de helpende hand. Het onderhoud van gebouwen moet normaal gesproken door de scholen zelf worden bekostigd. Omdat het onderzoek naar nieuwe mogelijkheden nog even op zich laat wachten, betaalt de gemeente nu de helft van de aanpassingskosten.

“Dit is pas de eerste stap, maar absoluut noodzakelijk. Het verbeteren van het binnenklimaat zorgt dat de kinderen beter kunnen leren, de leraren beter kunnen onderwijzen en in prettigere werkomgeving”, reageert Bas Zwart, VVD-woordvoerder Onderwijs. De partij trok al eerder aan de bel over de verouderde omstandigheden in het complex.

Foto: Google