Burgemeester en politie: ga niet laks om met coronamaatregelen

AMSTELVEEN – Politie Amstelveen uit op Social Media haar zorgen over hoe sommige Amstelveners met de coronamaatregelen omgaan. Te vaak worden deze niet voldoende opgevolgd. Ook burgemeester Tjapko Poppens benadrukt nog eens hoe belangrijk het is om anderhalve meter afstand te houden. 

“In de dagelijkse praktijk blijkt dat diverse Amstelveners nog altijd die afstand niet bewaren en/of de maatregelen niet al te serieus nemen,” schrijft de politie. In het bericht wordt nog maar eens benadrukt hoe hoog het aantal besmettingen in Amstelveen op dit moment is, vergeleken met omliggende gemeentes.

Hoogste in de regio

Op dit moment zijn er volgens het RIVM 22 bevestigde besmettingen in Amstelveen. Het aantal besmettingen komt hiermee op 24,2 per 100.000 inwoners. Dit is hoger dan in de omliggende gemeentes Ouder-Amstel, Aalsmeer, Amsterdam, Diemen, Uithoorn en Haarlemmermeer.

(Let op: de politie spreekt van percentages, maar dit zijn aantallen).

Vijf dagen geleden was het aantal bevestigde besmettingen vier. Vanmiddag om 14:00 uur komt het RIVM met een nieuwe update.

Bezorgde inwoners

Ook diverse inwoners van Amstelveen maken zich zorgen. De redactie van RTV Amstelveen ontvangt ongeruste berichten en ook op Social Media uiten Amstelveners hun zorgen.

Zo vraagt iemand op Facebook of de politie het bericht ook in andere talen wil plaatsen, zodat iedereen het begrijpt. Een andere inwoonster klaagt op Twitter over een grote groep mensen die zich vanmiddag bij het bloesempark verzamelde en dicht op elkaar ging staan.

Het goede voorbeeld

Er zijn ook een hoop Amstelveners die het goede voorbeeld geven en netjes anderhalve meter afstand houden. Bijvoorbeeld bij de bakker aan de Amsterdamseweg. 

Over het door laten gaan van de vrijdagmarkt gister ontstond discussie, maar de gemeente trof maatregelen om de kans op besmetting te verkleinen.

Foto: @FeministCtulhu