E-Fiber staakt plan glasvezel Amstelveen na aankondiging KPN

AMSTELVEEN – E-Fiber staakt de plannen om een glasvezelnetwerk in Amstelveen aan te leggen. Het bedrijf voelt zich genoodzaakt om dit besluit te nemen gezien de gemeente geen samenwerkingsovereenkomst wil sluiten en KPN enkele weken geleden heeft aangekondigd een groot deel van Amstelveen van glasvezel te willen voorzien.

E-Fiber betreurt de werkwijze van KPN waarbij zij concurrenten bewust ontmoedigen om glasvezel aan te leggen en gebieden kiest waar andere initiatieven al bezig zijn. KPN had overigens aangeven best te willen samenwerken. Daar lijkt E-Fiber niet voor te willen kiezen.

Lees ook: Gemeente Amstelveen krijgt definitief glasvezelkabel

“E-Fiber vindt dat het aanleggen van meerdere glasvezelnetwerken in één gemeente kapitaalvernietiging is. Het is niet mogelijk om een rendabel netwerk aan te leggen met twee spelers. De aanleg van een tweede netwerk is bovendien onnodig omdat E-Fiber een open netwerk aanlegt, alle aanbieders zijn welkom om hun diensten aan te bieden, zo ook KPN. KPN verkiest echter het aanleggen van een eigen netwerk. Ook in gemeenten waar andere partijen al aanleggen,” aldus het glasvezelbedrijf in een persbericht.